Hotel, Camping en sauna

Publieke baden

Therapiebaden

Zwemwaterbehandeling

Reinders Water & Apparatenbouw BV.

Ommelanderwijk 60

9644 TM Veendam

T 050 - 54 11 600

F 050 - 54 13 677

E info@reindersbv.nl

Kvk 66357527

Zwembaden

Al meer dan een halve eeuw is Reinders BV een gerenommeerde naam op het gebied van zwembadtechniek. Veel publieke buiten- en binnenbaden maken gebruik van een zwembad waterbehandelingssysteem van Reinders BV. Vakantieparken, hotels, therapiebaden, campings en sauna's zijn onze klanten.

WHVBZ plichtige baden

Onze klanten zijn de zogenaamde WHVBZ (Wet Hygiene en Veiligheid Badinrichtingen en Zwemgelegenheden) plichtige baden. Het ontwerp van de waterbehandeling voor publiek toegankelijke, zwemgelegenheden is een specialisme waarin Reinders Waterbehandeling BV thuis is..

Marktontwikkelingen

De wensen vanuit de markt en de wettelijke eisen veranderen voortdurend, daarnaast zien wij een blijvende technische ontwikkeling. Van tropische zwemparadijzen tot hotelbaden, van sauna-baden tot openlucht campingbaden, ieder basin heeft haar eigen karakterischiek.

Reinders Waterbehandeling BV beschik over de kennis om de juiste systeem samenstelling te kiezen voor uw toepassing, ontwikkelingen in de technieken nemen we daar in mee, zo ook de aankomende veranderingen op het gebied van wetgeving (WHVBZ, BRL) wordt in het ontwerp meegenomen.

 

Nieuwbouw en renovatie

De ontwerpfase van de waterbehandeling voor, een nieuw zwembad,  een renovatieproject of uitbreidingsproject is de belangrijkste fase van het project. De waterkwaliteit moet uiteindelijk 100% zijn en dit wordt bepaald in de ontwerpfase. Door de ervaring die Reinders BV heeft met vele nieuwbouw, verbouw, uitbreiding en renovatieprojecten kunnen wij efficient en betrouwbaar uw installatie ontwerpen en zonder problemen opleveren. Door het toepassen van onze kennis en ervaring in de ontwerpfase worden fouten en onnodige kosten voorkomen. Reinders BV is voor u voor, tijdens en na inbedrijfsname van het project de aanspreekpartner, ook richting de betrokken instanties.

Alternatieve technieken

De zwembadbranche ziet de verandering van de eisen op het gebied van chemicalieenopslag op zich af komen. De eisen worden strenger, investeringen bij de chloorbleekloog- en zuuropslag wworden noodzakelijk. Reinders BV heeft de kennis in huis om de bestaande installatie aan te passen op de nieuwe situatie. Naast de traditionele systemen heeft Reinders BV ook ervaring met ombouw van bestaande installaties naar, Zoutelectrolyse en Chloorfeeders met chloortabletten. Wij adviseren u graag en zijn daarin neutraal.

Besparende maatregelen.

Op water en energie kan in veel gevallen bespaart worden. Wat hierin technisch (en ook wettelijk) mogelijk is kunnen wij per situatie bepalen. Ook dit is maatwerk. De technische ontwikkelingen op het gebied van efficientere electromotoren, frequentieomvormers, zonnecollectoren, warmteterugwinning, warmtepompen, broninstallaties, spoelwaterbesparing, filermaterialen en bassinafdekking hebben niet stil gestaan. Wij blijven altijd op de hoogte van de marktonwikkelingen en passen dit toe in het ontwerp van nieuwe maar ook bestaande installatie. 

Attracties.

Voor u als zwembad kan het belangrijk zijn om u te onderscheiden en om nieuwe attracties te presenteren. Glijbanen, speelelementen, bedriegertjes, klimelementen, het is allemaal mogelijk. De elementen hebben geschikt en behandeld water nodig. Wij hebben veel ervaring met het ontwerpen, installeren en onderhouden van dit soort elementen.